Friday, September 30, 2011

Meh gi poring plak....

Nie zaman dedolu masa saya muda remaja...auwww!!! mudanya saya masa nie hehehehe.....sweet 20 la konon2nyer....

poyo kontrol ayu...

saya memang ayu hehehehe...

dengan geng yang sama2 pegi...masa nie jembatan gantung, pastu boleh pegi pat air sungai yang sangat sejuk tuuuu....seronoknya masa nie...sanggup sewa keta rm120 utk 24 jam, sewa bilik rm30...kongsi 3 orang ya...janji happy!! lesen plak baruuuuuu betol...so sila imagine macammana kadar pemanduan saya ketika itu hehehe....sangat berhemah ya....dari kk ke ranau mengambil masa lebih dari 3 jam.....heeee

masa nie sebelom daki gunung kinabalu....
nampak seluar dan kasut saya yang besar itu hahahaha

Itu duluuuuuuuuuuuuuuuu....semuanya dah tinggal sebagai kenangan......

Meh sini, kita tgk plak yang terbaru....dari aritu entry perjalanan nak ke poring kan....nie dah sampai, meh kita tengok gambo eh....

nampak ini budak????...cuba teka apa dia dah buat sampai kena serkup macam nie.....
kalau anak as tak tahan sampai kencing jek pat kapal terbang
ini budak lepas main air sungai masa tgk raflesia tu.....dia dah tak tahan sangat....
nak tau dia kencing pat mana???? pat dalam keta!!! naik meroyan ibu dia.....
habes 1/2 jam mencuci karpet kereta sebelom masuk sini....
bukan sikit2 air kencing, segayung ada taw!...eeeeeeee!!!! 
malu tak terhingga kepada tuan sewa kereta, dahlah sewa kereta atas rujukan kawan. maksudnya kenalan la kan...tetiba budak nie eeeeeeeeeeeeeee!!!! susah payah kami suami isteri mencari febrezz memalam hari gara2 karpet mulai berbau haring ketika kami nak pulangkan kereta huuuuuuu maluuunya!!!

Okeh....susah gak nak lupakan peristiwa di atas, kerana kami bertujuan utk sewa lagi kereta dgn syarikat tu...mana nak letak muka??...huuuu

dah dah.....meh layan gambo lagi eh....

Jambatan gantung dah digantikan dengan jambatan konkrit....
budak berselungkup tuala masih sedeeyyy dan monyok sebab kena hamun dgn ibu dia heeee

peluk kakak sorang jek sebab adik masih dalam kuarantin hahahaha....

kolam air panas yang betul2 panas....kalau dedolu ada yg bawa telur masak pat cni.
skarang dah tak boleh.

dedolu tak bayar...skarang dah bayar dan lebih menarik

satu paip air gunung...satu lagi air panas....
"adiiiik taknak air panaaas".....(budak tu memang anti air panas)

oh seronoknyaaaaaa....dah hilang sedih kena marah...
walau air belom penoh....dah bergumbira ini budak2


Mak ayah bebudak nie tak mandi....malas nak menyalin baju....next time ler jika masa panjang.....

4 comments:

Asmida said...

ha hah aa... ko pun merasa gak mcm perangai anak bujang aku?.. aku Tuhan aje yg tahu kerenah bebudak nie... semoga mereka jadi anak yg soleh...

** Nanti aku nak contact number nak sewa keta boleh?... untuk trip ke KK Jun 2012 nanti.. lama lagi lah....scedule pun x der g....

Cikgu Nana said...

ok no problem...org semenanjung gak.

pat sana aku dah biasa as sbb kat ums 3 thn.
ko kena cari gps ke utk tak terpusing2 heeee...

next year aku tak berani nak commit ape2, ko taula cikgu skolah, takwim pon takde lg.

slalu dpt tiket mahal sbb tak book awal2...

Asmida said...

ok TQ.... ok.. nasib baik ko ingatkan aku.. betul2.. kena bawak GPS.. nanti tahun depan ko ingatkan aku lagi apa yg perlu ok...

balkidz_hunny said...

Salam, Sy berminat nak tahu kalau² ade contact no budak² UMS atau kenalan awak yang boleh sewakan kereta. Sy nak ke Sabah 2minggu lagi. So far agen² sy dah survey, just cari mane tahu dapat murah lagi ke.

Thanks in advance!