Monday, June 20, 2011

AyaHku SAkiT

Pada hari bapa.....semalam....

video

ini yang berlaku.....

cik bunga pergi sesame ayah ke majlis jemputan kawin anak sedara abg ipar.....ayah memang tunggu kami balik...
sebelum pergi ayah kena cirit....dah 2 kali ayah masuk toilet...masa kat majlis, ayah duk meja lain sebab tak berapa perasan kami duk mana...cik bunga lambai2 gak...tapi dia tak nampak. Jadi cik bunga suh kakak cik bunga temankan ayah....

siap makan....cik bunga nak pi dapatkan ayah..cik bunga cakap kat Mr Suami dgn nada bergurau "nape kak jar tu peluk2 ayah"...cik bunga nampak kakak cik bunga peluk bahu ayah....

sampai pat meja tu...nape ayah...cik bunga tgk ayah cik bunga dah tidak menunjukkan respon....dengan mata terbuka separuh, anak mata tidak bergerak...."ayah...ayah....nape ayah...."
perasaan?....meleleh2 air mata cik bunga masa bacakan ayat2 dan kalimah Allah pada ayah....sedihnya rasa seandainya waktu itu sudah tiba.....nafas ayah masih ada...dengan bantuan orang2 pelda yang ada kat majlis itu, ayah diangkat masuk ke kereta......kami bawa ayah pulang umah dulu (majlis satu pelda).....emak dah menangis2....bergegas ambil apa yang perlu, kami bawa ayah ke hospital....

ayah masih tidak stabil setelah sejam di bilik kecemasan, Dr ambil keputusan kejarkan ayah ke HSI.....kami akur....masa nie ayah dah sedar2 sikit namun masih antara dua alam.....

berejam kat HSI...seperti biasa..kelembapan itu berlaku...dah berejam, baru Dr panggil waris bertanya apa yang berlaku....beberapa soalan dilontarkan....dan cik bunga pon melontar2 pandangan yang macam nak  telan kat Dr tu...sebab rasanya itulah Dr yang tengking cik bunga masa cik bunga complete abortion aritu...

Cuma syukur alhamdulillah...ayah dah mula stabil....dah sedar dah....
Keluarga dah mulai memenuhi perkarangan kawasan emergency tu...5 baris tempat duduk penuh dgn kami2 sahaja....bukti ramai yang menyayangi ayah saya...
Bila ayah dah sedar dan stabil, ayah dihantar semula dengan ambulan  bersama Dr dan nurse yang ikut sama kembali ke hospital kota...


video

sorry ini video kena sengetkan kepala....sebab yang amik vid ini bukan pemilik asal ini HP...jadik inilah hasilnya haha...
wajah semua sudah kembali ceria.....sebab ayah saya dah sedar....dalam vid itu ada adik beradik ayah, anak2 sedara..cucu2....

Terima kasih kepada yang sudi datang...ambil berat..terima kasih atas doa....semoga ayah saya bertambah sihat selepas ini.....

ketika ini : ayah dah discharge dari ward dengan dibekalkan bersama2 ubat2an kerana terkena minor strok...
kepala cik bunga berdenyut...penat agaknya....ini dah kali kedua kejadian sebegini menimpa ayah.
anak dara cik bunga tadi siang dah demam...nampaknya dah sejuk malam nie selepas amik ubat....
banyak kerja rumah terbengkalai.....aduuuh....

0 comments: