Thursday, December 15, 2011

Oh! saya sungguh kampungan...

Oh sungguh kampungan...

Bila masing2 sibuk kat fb yang cakap kedai donut epal besar nie nak bukak...i have zero knowledge about this outlet. Dalam ati, ape yg disibukkan sangat dgn kedai nie...haissssh..siap cakap tak sabar, ada yang pernah makan 6 biji skaligus.... sedap sangat ke?
Seumur idop, cuma kenal donut kat makcik2 jual masa sarapan pagi...takpon, yang mak2 kita wat tu.
Paling kuat pon, kenal dunkin donut jek.....itupon slalu beli tak abes dimakan.

Rasanya dah hampir 6 bulan kedai big apple d0nut nie bukak pat Tesc0 seri alam nie.....
Setelah di rayu oleh anak dara aku....aku belikan jugak la.....
Almaklomlah....aku nie orang kampung, mana la nak beli donut yang warna warni tu..... lagi satu sebab takut lagi gumuks! sebab sememangnya gumuks.... maka memang mengelakkan benda2 nie semua....

Amik pon yang paling kecik dan dapat pelbagai rupa.....see see.....nie first time beli.

saiz yang macam nie, 9 biji rm11. No tax include. 
sebijik rm1.22 sen. Kena beli semua...
system dorang jual yg besar2 tu 6 biji, 12 biji, 18 biji, dan brapa ntah, dah lupa..pastu siap dgn harga.


mengujakan!....budak2 pempuan memang suka makanan cam ni...


setelah bedah siasat....yang hijau2 melibatkan green tea tu yang tak laku akhirnya.
Aqilah meneruskan perjuangan makan.
Aku cuma 'nGap' cam tikus tu setiap satu bagi merasa camne rasa.
Adeeeeh...ini yang saiz kecik dah boleh gumuks naik sekilo stp kali makan.
Cuba bayangkan kalau makan yang saiz besar2 tu....huuuuuuu.....boleh obes!

Pat dunkin donut pon ada gak cam ni, saiz lebih kecik sikit kalau tak silap, pastu lebih banyak ahlinya.
Pernah makan yang sepupu bawak dari s'pore.....lagi lembuuuuut dan nyummyyyyyy...melt dalam mulut. Saiz pon dua kali gigit jer dah selesai masuk molot...... Tapi sampai skarang tak pernah cari kedai yg jual tu... dorang kata halal..makan jer la....

kampungan kan aku..... ala-ala jakun gitu....dah layan jek la.... The End.

3 comments:

Mama Mirza said...

aku pon makan big e bila bukak kat jusco dekat dengan rumah.. itu pon cik abang aku yang suka mangajar.. anak2 memang suka tapi ambil yang coklat besar2 sahaja.. selalu beli 6.. memang sedap.. tapi sesekali boleh ler.. kat sini mmg selalu org beratur panjang..

Asmida said...

nampak best gak yg ko beli2 nie ... aku biasa beli dunkin donat yg kat petronas kat hway PG tue... mmg sedap... tapi, (1) takut gemuk.... (2) agak mahal beb... so, sesekali layan okey lah kan.....

Cikgu Nana said...

harga dia boleh lah dalam kategori mampu beli...cuma itu ler... gumuks! hahahaha.....