Friday, August 5, 2011

Bila Cik Bunga Berbunga-bunga


Cantik kan bunga nie....


kenapa saya pilih cik bunga sebagai nama?...cam kepoh pun ada gak kan haha

nak dijadikan cerita...cik bunga nie...teramaaaaatlah suka bunga....lagi2 bab letak pat atas meja ke...hujung sudut ke....mana2 lah....so sinonimlah nama itu dengan tuan punye diri....

kalau SSF tu murah, rasanya tiap2 bulan cik bunga membeli dan belah di situ....ini mahaaaaal tahap gaban...stahun sekali cik bunga pegi lah....tau la kan, time nak even ape kalau pegi situ hahaha......

baru2 nie...KK home deko dah ada cawangan pat JB...dekat je dengan umah cik bunga....15-20 minit kot..tapi harga dia tak sama cam kat cawangan selangor & kl...kat sini dia lebih bergaya....barang2nya pon emmm...mahal la jugak....ke dia estimate org2 jb nie memang kaya2...pastu nak bersaing dgn ssf...masa belom buka, cik bunga berbunga2 nak ke situ....tapi bila dah buka, cik bunga cuci mata jek la....

ada kesempatan aritu, ke romantika pat angsana.....kat sana murah sikit....kalau nak beli sarung bantal kecik tu ke.....tapi bila murah nie, paham2 jek la kan kualiti kain....tapi cik bunga beli jugak..sebab takmo yang mahal gaban...tetapi nak ada bunga heeeee.....

emmm....bila dah suka bunga nie....apa2 pon nak bunga jugakla temanya....
jadik....bila dah tema bunga2an...dah jadi cam english style la pulaaaaaak....
tetapi cik bunga bukan pengumpul barangan yang berbunga2 itu ya.....rasa cam tak mampu nak keluar duit bagi mengumpul barang2 cam tu semua.....

pokok bunga pun suke taw...cuma cik bunga nie penyakit M semulajadi...so mesti tak terjaga kalau nak banyak pokok bunga.....jadik, cik bunga letak pokok berdaun jek pat luar rumah heeee.....lagipula slalu merayap cuti2 malaysia....nanti kering semua pokok...daaaaah membazir.....

kalau ada kesempatan beraya di rumah cik bunga aidilfitri ini kan.... rumah cik bunga bukan tema english taw....rumah cik bunga bertemakan 'bunga' kihkihkih....ingat taw....tema "bunga".....(menaip sambil tersenyum melihat banyaknya bunga pat dalam rumah....dengan hati yang berbunga-bunga..)

2 comments:

Mama Mirza said...

tentu cik bunga nih rajin membersihkan umah... kat umah aku... asal dah bersihkan mesti berhabuk.. sooo.. takdelah bunga... heheh... apa petua x nak bagi berhabuk??

Cikgu Nana said...

oh mama kepada 3 mirza.... cik bunga nie pemalas tahap gaban...
habuk memang tokleh nak elak...kalau dtg rajin 3 bulan skali ke haha...ambik kain basah, lap bunga2 tu...
kalau malas tahap atas lg....stahun skali je cuci hihihi (sila jgn tiru)...takde petua2 nye.....kalau bunga tu tahan lasak...itu yg tahan pai 5 thn...