Monday, February 6, 2012

Tekak kampung~anak jawa ke anak cina??

Salam....

Tekak kampung betol..... tak caye???

Bendi asam rebus..... kentang bilis kicap.....ikan kering tenggiri+perah limau sambal+cili hiris.....
Sambal belacan????? tokleh makan huuuuuu.... muka tak reti nak baik2 nie jerawat..maka terpaksa dilupakan seketika.
Petai....hihihi....hantu petai...sabo aje la yek.... gosok gigi lepas makan....

Dulu2 masa umur 5-6 tahun... nak tau apa kegemaran saya??
Saya suka makan nasi dengan belacan sangan..... itu sahaja...ya itu sahaja... sampai emak cakap "cepatla kaya kalau begini"....

Kalau nak tau kat rumah nie, yang tekak kampung saya sorang jek....
Jadiknya.... kalau nak makan, kenalah cekalkan hati masak sendiri (eh bila pulak masak beramai2 nie)....makan sendiri.... ahli rumah yang lain kena sediakan menu lain.... so bak kata orang.... makan ler ko sendiri yek.... bagus gak...takde saingan... dah makan sendiri, syiok sendiri.... 2 pinggan makan! habeslah berat badanku....dahlah cam mustahil jek nak cecah angka 5 dihadapannya.... dah manjaaaaaaaang 6 je nie hukhukhuk......

Nie nak menyibuk gak..... lambat benau anak sedara saya nie nak upload gambo gi raye umah uncle a.k.a abang mak yang sulung.....
Meh tengok gambo dorang kat sana.... copy gambo nana anak sedara.....


nie anak melayu ke anak cina nie?
dia punya putiiiiih.... melepak.
I wish, kalau ada anak lagi... nak chinese look....
Nie izzati a.k.a amoy... anak kakak saya, sebaya dengan muhd...
amoy lahir 2/11... muhd lahir 6/11.. beza 4 ari jek.


nie mak saya..... cina tuuuuu....
tapi jawa lagi kuat hahahahaha

nie antara rombongan cik kiah.... saya miss lagi even nie....
cameron highland lagi mengujakan heeeeee.......


Okeh... saya nie anak ciwa...(cina jawa).... tetapi jawa yang kuat melekat.... naseb baik tak ikot warna kulit bapak ai....

nie le ayah ai..... hitam itu menawan okeh...
hitam2 si tampuk manggis.....sambung sendiri...

Oh ayah kuuuuuuuuu..... myvi baru akan keluar minggu nie.....
huwaaaaaaaaaaaaaaaa jeles seh.... takpo la.... janji bapok bahagia... anak drive kelisa burok jek....
janji ayah bawak myvi 1.5 special edition......hukhukhuk...... bila la gaji nak naik nie.... ai dah sengkek nie.... bulan depan start bayo...
Abaaaaaaaaaaaaaaaaaang.... belikan ayang keta baruuuuuuu........~sambil hentak2 kaki...dengan meleleh-leleh air mata.... guling-guling kat jalan raya..... hahahahaha burok perangai!

3 comments:

Mama Mirza said...

"nanti abangg belikan keta baru ye... ayang pilih jer nak yang mana".. hehehe... ok.. gi pilih..

lama tak jumpa mak ayah ko.. :(

Cikgu Nana said...

Oh gitu ka? Huuuuuuu untungnyaaaa badan kalau gitu....

Mak ayah aku cam kat gambo tu ler hiiiii.....

Asmida said...

tekak kampung??.... aku lebih kampung dari kau Yana.... sebab termasuk ikan sungai walaupun laki aku tak makan tapi aku tetap suka sampai kini.. masih setia mencintai lauk kampung....